VISTRIPS MET LICHT MATERIAAL

Makreel / horsmakreel vissen

Het is een modaliteit waarin iedereen plezier kan hebben. We gebruiken licht materiaal en u kunt vissen met zowel natuurlijk aas als kunstaas. Zodra de school is gelokaliseerd, zal het non-stop aanbeten zijn, en heel vaak met meerdere vangsten in dezelfde beet. Halve dag activiteit. Deze activiteit kan worden gecombineerd met een rondleiding door de baaien met een duik en een snack om te ontspannen na een hectische dag vissen.

BOEK

Inktvis / inktvis vissen

Het is een ideale visvangst voor alle leeftijden! We gaan ’s avonds uit of heel vroeg in de ochtend, dus kleed je warm aan! Er zijn verschillende technieken om op inktvis te vissen: voor anker, driftend of slepend, met licht tuig. Afhankelijk van de tijd van het seizoen zullen we de ene of de andere techniek gebruiken, of zelfs een beetje van elk. Als er één ding zeker is bij dit soort visserij, dan is het wel dat de inktvissen totaal onvoorspelbaar zijn! En dat is wat dit soort vissen zo aantrekkelijk maakt… Om op inktvis te vissen, doen we dat gewoonlijk driftend, met lichte uitrusting en zeer fijne rigs. Wat het vissen op inktvissen anders maakt dan het vissen op pijlinktvissen, is dat wanneer een inktvis ons bijt, we hem moeten grijpen! Kom met ons mee, en je zult zien hoe het moet…

BOEK

Bodemvisserij 

Dit vissen is vermakelijk en laat iedereen genieten, van het kind met de illusie van zijn eerste beet, tot de veteraan met de wens om zijn vangst te koken. Het kan worden beoefend drijvend op zoek naar BRECAS, JURELES, CABALLAS, onder anderen, … of voor anker in een vissersboot op zoek naar meer typische bodemvissen: CABRACHOS; BRÓTOLAS, MÓLLERAS, SERRANIDOS, LÁBRIDOS, ESPÁRIDOS, en zeker enkele andere verrassingen … We gebruiken licht materiaal met fijne baarzen met verschillende aassoorten.

BOEK

Licht Spinnen

Bij deze vorm van visserij gaan we met licht materiaal op zoek naar roofdieren aan de oppervlakte, in de buurt van kliffen en golfbrekers, NORMAAL EEN DAG DOOR. Onze doelen kunnen zijn ALJOVAS OF TALLHAMS, DOVES, BASS en als er volière activiteit is gaan we achter de BONITOS aan als ze op doortocht zijn, etend in de wateren van de Golf van Sant Jordi.

BOEK

Vissen op Raons of Loritos

Dit is een zeer fijne manier van vissen, zowel voor de lichte uitrusting die we zullen gebruiken als voor ons gehemelte wanneer we de vangsten eenmaal hebben gekookt. Vis met een hoge gastronomische waarde die we drijvend op zandige bodems zullen proberen te vangen. Het zijn zeer territoriale vissen, zeer fel gekleurd en zeer agressief als zij zich in hun huis bedreigd voelen. Halve dag activiteit.

BOEK

Microjigging

Deze modaliteit is zeer vergelijkbaar met jigging, maar we gebruiken zeer gevoelige lichtapparatuur, en het doel is ook kleine vangsten, maar omdat het meer overvloedig is, kan het een zeer vermakelijke dag worden. Normaal wordt de C&S (Catch and Release) beoefend omdat het kleine visjes zijn en de functie gewoon is om ons vermogen om ze te misleiden te testen tegelijk met onze fijne uitrusting. We ankeren boven op de vissersboot.

BOEK

VISREIZEN MET MIDDELGROTE UITRUSTING

Kustvisserij

Vissen waarbij u met vrienden of familie van de zee kunt genieten, terwijl we wachten op de aanbeet, rondwandelen en wat kunnen eten of drinken. Kunstaas wordt aan de oppervlakte gebruikt, hoewel het op verschillende diepten kan worden geplaatst. Normaal gesproken kunnen 4 middelgrote rigs worden uitgezet, en we zoeken naar markeringen op het peillood of zelfs volières die ons waarschuwen voor de activiteit. Het gebrul van de reels doet onze adrenaline pompen, en we moeten coördineren om met succes de vangsten binnen te halen en terug te keren om TUNIDS, FLAPJACKS, IMPERIAL NEEDLE, SWORDFISH, enz. te verleiden. Activiteit van een halve dag die kan worden gecombineerd met de Tour of een wandeling rond de baaien, waarbij de dag ontspannen wordt afgesloten, eenmaal voor anker, met een duik en een snack.

BOEK

Diepzeesnorkelen

Afhankelijk van het seizoen zijn er twee mogelijkheden: bodemvisserij met levend aas, en bodemvisserij met kunstaas. Met levend aas lijkt het sterk op levend vissen, en je moet ’s morgens vroeg opstaan om het ideale aas te vinden, meestal inktvis. Met kunstaas hoef je niet vroeg op te staan en afhankelijk van het seizoen is het zelfs effectiever, omdat je dan voorkomt dat de garnalen het aas vernietigen. We gebruiken middelgrote apparatuur.

BOEK

Al Vivo

Het is een manier van vissen die veel geduld, doorzettingsvermogen en vroeg opstaan vereist…!!! Om al vivo te vissen, moeten we eerst op het aas vissen, en we zullen ons toeleggen op het vissen op de inktvis of de zeekat. Eenmaal gevist, zullen we ze in leven houden in de kwekerij aan boord, en hoe meer we vissen, hoe meer mogelijkheden op aanbeten we zullen hebben!!! Daarna gaan we vissen, en proberen we de roofdieren te lokaliseren (DENTONS, MEROS, SERVIOLAS, DORADAS, enz…) om ze ontbijt te serveren! We kunnen het in drift doen of ons op de plek houden en we zullen medium materiaal gebruiken… Dit soort aanbeten doet de adrenaline naar de oppervlakte stijgen, en je moet de vis vastnagelen om hem zonder problemen naar boven te kunnen halen…, Kom en beleef een van de grootste sensaties van het sportvissen!  

BOEK

Bodemvissen in wrakken

Deze modaliteit wordt uitgevoerd voor anker in gezonken schepen tussen -50 en -200 meter diep. Hier gebruiken we elektrische reels op medium en light tackle, een beetje dikker dan bij het bodemvissen. Je moet ’s morgens vroeg opstaan om de uitrusting op het juiste moment klaar te hebben, op zoek naar GALLOS DE SAN PEDRO, CHERNAS, BESUGOS, en vele andere bodemvissen… Je moet er rekening mee houden dat het heel gewoon is om in het ondiepe te werpen, en je zult alert moeten zijn op de aanbeten, om op de knop te drukken om de lijn omhoog te halen en de vis te vangen zonder dat hij in de gaten van het wrak wordt geworpen.

BOEK

Jiggen / Slow jigging

Jigging is een verticale vismethode waarbij we gebruik zullen maken van middelgrote apparatuur, met kunstmatig vinyl kunstaas op zoek naar bodemroofdieren, voornamelijk DENTONEN en MEROS, hoewel vaak ook kleine TUNIDS, SERRANIDS EN ANDERE SPARIDS bijten. Het is gebaseerd op het lokaliseren van een plek met activiteit, en het kunstaas naar de bodem te gooien, en de spoel op te halen tot een bepaalde diepte, om het kunstaas weer naar beneden te halen, en zo de achtervolging of vlucht van de vis te imiteren. U kunt ook ijzeren kunstaas gebruiken of gegoten lood, van het type jigg of inchikus, waarbij de laatste met een preekstoel een achtervolging imiteert en zeer effectief is. Bij Slow jigging lijkt het gebruikte kunstaas sterk op de jiggs, maar dan met vlakkere vormen, zodat de val niet zo verticaal is, en meer een gewonde vis imiteert. Deze modaliteit de tip van de medium tackle is zeer gevoelig, en geeft ons veel informatie van wat er gebeurt aan de andere kant van de lijn, en tegelijkertijd maakt dat we twee keer zo veel genieten van de aanbeten, wanneer ze zich voordoen. Activiteit van een halve of een hele dag.

BOEK

Bonito Tonijn Aas

Het is een modaliteit waarbij met middelgroot materieel wordt gezocht naar de gewaardeerde bonito’s, zodat men voor anker kan gaan of kan drijven, en de vissersboot lokt met aas om de school bonito’s aan te trekken die door het gebied trekken. Een heel grappig gevecht waarin de vis ons vermogen zal testen om te weten wanneer we onze spoel wel en niet moeten stilzetten, wanneer de vis met lange halen probeert te ontsnappen. Dit is een activiteit van een halve dag, omdat deze meestal wordt gedaan wanneer de zon op zijn hoogst staat.

BOEK

VISREIZEN MET ZWAAR MATERIEEL

Reuzen tonijn Tackle

Zwaar materiaal vissen bij uitstek.  Lokaas betekent dat aas in het water wordt gegooid, zodat de vissen het kunnen detecteren en zich ermee voeden. Tussen het zoemen door laten we het gehaakte aas drijven en wachten op de grote hap… De ratel van de rem van deze uitrusting staat klaar om de mooiste melodieën voor onze oren te spelen. Een hemelse muziek die onze zenuwen en adrenaline doet pompen, en die een onbeschrijfelijke sensatie geeft bij het combineren van teamwork en individuele strijd met deze majestueuze dieren, die wij met respect zullen behandelen, en die wij zullen vrijlaten zodra zij de oppervlakte bereiken. We hebben verschillende bestemmingen, en we kunnen een halve dag of de hele dag genieten van een van de meest radicale visserijen die er bestaan. En we hebben ze hier, in onze kusten…

BOEK

Zwaar spinnen

Een van de meest radicale modaliteiten die we kunnen beoefenen, op zoek naar de tonijn die langs onze kusten trekt. Het is een visserij waarbij zwaar materiaal wordt gebruikt, hoewel veel lichter dan dat van de brumeo, aangezien zij bereid zijn kunstaas op afstand te lanceren… Deze visserij is gebaseerd op het lokaliseren van de oppervlakteactiviteit van grote tonijnen zoals TONA EN BACORETAS,… Het is niet altijd gemakkelijk om ze te vinden, maar eenmaal gelokaliseerd volgen we de activiteit, proberen we het kunstaas te werpen dat de vis nabootst die ze achtervolgen, en proberen we een van deze machtige tegenstanders te vangen, die onze armen en vooral onze rug op de proef zullen stellen… gevechten die ons alles doen vergeten en die ons aan de haak slaan ondanks dat we de vangst moeten terugzetten als het tonijn is… we kunnen een halve of een hele dag bezig zijn.

BOEK

 

Diepzee Tonijn

In deze modaliteit moet je naar de open zee op zoek naar de GROTE TUNA, LLAMPUGAS, MARLINS, AGUJA IMPERIAL, en andere trekvissen die voor onze kusten langs zwemmen. We moeten zoeken naar activiteit in de sonde en eventuele volières die de activiteit verraden van de meest nomadische roofdieren van onze kusten. Normaal zijn we hier de hele dag om het beste uit de dag vissen te halen en we gebruiken middelgroot materiaal.

BOEK